Ron Timmermans

Vanaf mijn vroege jeugd heb ik een passie gehad voor de natuur. Opgegroeid in een Noord-Brabants dorp tussen uitgestrekte natuurgebieden, was ik al jong in het buitengebied van Oirschot te vinden.  Eind jaren tachtig begon ik  met fotograferen. Eerst in de natuur rondom mijn woonplaats, later verder in Europa en andere delen van de wereld.


Tegenwoordig fotografeer ik veel in de natuurgebieden rondom mijn huidige woonplaats Boxtel. Boxtel ligt centraal in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Dit gebied bestaat uit een groot aantal verbonden natuurgebieden. Heidevelden, vochtige en droge bossen en beekdallandschappen wisselen elkaar af.
Voor mij is hier het hele jaar door veel te zien en te fotograferen. Ieder jaargetijde heeft wat speciaals te bieden.
Daarnaast heb ik ontdekt dat het leuk is om met wat kleine fotoprojecten uit te werken. In 2008 heb ik de eerste ervaringen hiermee opgedaan. Een eerste begin is gemaakt met het fotograferen van het groeiseizoen van het speltgraan in Liempde. Daarnaast heb ik aandacht besteed aan Boomkikkers in natuurgebied De Brand in Udenhout en de bijzondere flora van schraalgraslanden in enkele natuurgebieden.

Eind 2011 ben ik begonnen met het produceren van wenskaarten en ansichtkaarten met natuurfoto's uit gebieden in Nationaal Landschap Het Groene Woud.


E-mail:


© Mark Koehorst