Natuurfotoís Groene Woud in de Groene Poort

Persbericht maart 2008

Vanaf zaterdag 29 maart is in het Bezoekerscentrum De Groene Poort een expositie te zien van foto's van Ron Timmermans. De foto's geven een goed beeld van de grote diversiteit van het landschap en de flora en fauna in Nationaal Landschap Het Groene Woud.


Ron Timmermans is opgegroeid in Oirschot en heeft vanaf zijn vroege jeugd een passie gehad voor de natuur. Hij was al op jonge leeftijd in het buitengebied te vinden en kent zodoende een groot deel van het Het Groene Woud erg goed.


Eind jaren tachtig begon hij met fotograferen en hij heeft tijdens zijn reizen veel gefotografeerd in Afrika en AziŽ. Tegenwoordig is hij woonachtig in Boxtel, in het hart van Het Groene Woud en is vaak in de omliggende natuurgebieden te vinden, altijd op zoek naar de mooiste plaatjes. Bij al zijn tentoongestelde fotoís wordt op kaartjes aangegeven waar ze gemaakt zijn.


De Groene Poort is aangewezen als bezoekerscentrum voor de "De Meijerij" en nationaal landschap "Het Groene Woud". De Groene Poort heeft een VVV-folderservice waar algemene informatie over Boxtel en haar directe omgeving en wandel- en fietsroutes voor de regio te verkrijgen zijn. Voor natuurliefhebbers is er een zeer gevarieerd landschap met bossen, hooggelegen zandverstuivingen en moerassige gebieden.


Met de Maas aan de noordzijde en de Zuid-Willemsvaart in het oostelijke landschap is Het Groene Woud rijk aan riviertjes en beken. De Dommel, de Essche Stroom en het Smalwater zorgen voor romantische beekdal-landschappen. Door de vele inspanningen van de laatste jaren neemt de kwaliteit en diversiteit van de natuur in Het Groene Woud gelukkig steeds meer toe. Er zijn vergevorderde plannen om de bezoekers van het Groene Woud met behulp van zeven Groene Woud Poorten op te vangen, te informeren en verder te begeleiden. De Groene Poort te Boxtel loopt hierin voorop. Naast de nieuwe foto-expositie zijn er folders, routes, arrangementen, streekproducten en boekwerken over Het Groene Woud in dit centrum aanwezig.


De natuurfotoís van Ron zullen tot 1 augustus te zien zijn.

In de pers

Brabants Dagblad, dinsdag 1 april 2008: "Bunzing is de fraaiste foto van Groene Woud"
Klik hier voor een overzicht van de foto's


Openingstijden:

1 april - 31 oktober, woensdag t/m zondag

10.00 tot 17.00 uur.

1 november - 31 maart, zaterdag en zondag

10.00 tot 17.00 uur.

Voor feestdagen en vakanties zie:

laatste nieuws Groene Poort

Overige tijden: Groepen op afspraak

Internet: www.oertijdmuseum.nl


Entree:

De Groene Poort winkel + VVV, gratis

Oertijdmuseum:

Volwassenen Ä 6,-

Kinderen tot 12 jaar Ä 4,-

Arrangementen op aanvraag: speciale prijs